ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Σχεδόν σε όλες τις αρχαίες παραδόσεις συναντάμε αναφορές για προηγούμενες ζωές από την Άνατολή μέχρι την αρχαία Ελλάδα. Ο Άριστοτέλης στο βιβλίο του (τα Μικρά Φυσικά) μας μιλά για τη σημαντικότητα της αναμνήσεως γεγονότων από προηγούμενες ζωές, η οποία ανάμνηση αυτών θα πρέπει να αποτελέσει τον κύριο στόχο της ζωής κάθε άνθρωπου.

Παρόμοιες αναφορές βρίσκουμε και στον Πυθαγόρα και τους νεο-Πυθαγόρειους, αλλά και στα πρώιμα χρόνια του χριστιανισμού βρίσκουμε αναφορές για την ύπαρξη προηγούμενων ζωών, όπως και σε διάφορες φυλές ιθαγενών της Άμερικής.

Στο βιβλίο του The Search for Yesterday, ο Δρ. Scott Rogo του Πανεπιστήμιου John F. Kennedy της Καλιφόρνια, μέσα από μια ενδιαφέρουσα έρευνα που έκανε, αναφέρει ότι η μεγαλύτερη ομάδα αξιόπιστων αναμνήσεων από προηγούμενες ζωές προήρθε από τα όνειρα. Ο παιδοψυχολόγος Τζιμ Τακερ από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια διεξάγει 20 χρόνια τώρα αντίστοιχες έρευνες, με αδιάψευστες αποδείξεις για την ύπαρξη προηγούμενων ζωών .Στις ομάδες που διοργανώνω, πολλές φορές έχουν αναδυθεί πληροφορίες απρόσμενες από προηγούμενες ζωές, οι οποίες εξηγούσαν διάφορα δυσλειτουργικά πιστεύω και σχήματα συμπεριφοράς, τα οποία οι θεραπευόμενοι θεωρούσαν ως δικά τους και καθόριζαν όλη τους τη ζωή. Άυτά μετά την ανάλογη θεραπευτική διαδικασία, εξασθένησαν, και η ζωή του ατόμου ακολούθησε την πορεία που πραγματικά ήθελε ο ίδιος, δίχως να επηρεάζεται από ασυνείδητα πιστεύω προερχόμενα από μια άλλη ζωή.

Τα ισχυρά πιστεύω που έχουμε σε κάποια περασμένη ζωή προσκολλώνται και επηρεάζουν κάθε επομένη. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που συνδεόμαστε σε αυτή τη ζωή, είναι πολύ πιθανό να έχουν σχετιστεί μαζί μας και σε προηγούμενες ζωές.

Οι άνθρωποι ενσαρκώνονται σε διαδοχικές ζωές μαζί με άτομα που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης, μοιάζουν με αποδημητικά πουλιά που αποδημούν σε γειτονικές χώρες, αλλά πάντα είναι μαζί. Φόβοι, φοβίες, σωματικά προβλήματα, ασθένειες, προβλήματα σχέσεων, εμπόδια στη ζωή είναι συχνό φαινόμενο οι αιτίες τους να προέρχονται από μια προηγούμενη ζωή

Μέσα από μια ριζοσπαστική προσέγγιση θα αναγνωρίσουμε και θα θεραπεύσουμε αυτά τα δυσλειτουργικά αυτά πρότυπα συμπεριφοράς και θα κινηθούμε πέρα από τα ψυχοθεραπευτικα μέτρα και σταθμά.

Μέσα από το πάντρεμα διαφόρων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων και ενεργειακών πρακτικών θα εστιάσουμε στην λύση των δυσλειτουργικών προτύπων συμπεριφοράς στο εδώ και τώρα τα οποία έχουν ρίζα μια άλλη ζωή.