Ο Μιχαήλ Καρπαθίου γεννήθηκε στη Ρόδο και ανατράφηκε σε ένα περιβάλλον όπου το μέτρο των πάντων ήταν ο άνθρωπος. Είχε έντονη επιρροή από τους γονείς του, οι οποίοι είχαν εκπαίδευση, αγάπη για τις τέχνες, την επιστήμη, και τη φιλοσοφία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ενδιαφερθεί για την εσωτερική αναζήτησή από μικρή ηλικία και να κάνει σκοπό ζωής την αυτογνωσία και να βοηθάει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις δικές τους μοναδικές αρετές.

Παρά την πρώτη εκπαίδευση του στα Ξενοδοχειακά και στο Marketing, τον κέρδισε η αρωγή στον άνθρωπο.

Από το 1990 είναι ένας απ τους πρώτους που ασχολείται με προσεγγίσεις αυτογνωσίας στη Ελλάδα. Έχει εργαστεί και διδάξει σε παγκόσμιου εμβέλειας πνευματικά κέντρα σε Ινδία, Κωνσταντινούπολη και στη χώρα του. Ένα απ’ τα σημαντικά κέντρα στα οποία έχει βρεθεί είναι του Osho Puna. Συνεργάζεται με το ιατρικό κέντρο Totum Health στη Νέα Υόρκη, και με διακεκριμένους ιατρούς πάνω σε θέματα ψυχοσωματικής υγείας.

Από το 2000 οργανώνει στην Ελλάδα ομάδες με ποιότητα και προσοχή στις παροχές. Βασικό χαρακτηριστικό αυτών είναι η επαναστατική τους προσέγγιση και η θεματολογία, πράγμα που έχει κάνει τις ομάδες του να δημιουργούν ενδιαφέρον σε ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο.

Είναι ιδρυτής του κέντρου ψυχικής υγείας Humanology και εμπνευστής εκπαίδευσης (Transpersonal-Bio-Quantum-Psychotherapy) Υπερπροσωπική – Βίο – Κβαντική – Ψυχοθεραπεία.

Έχει προσφέρει τις συμβουλές και την καθοδήγησή του στην ελίτ κάθε επαγγελματικού χώρου – υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γενικούς διευθυντές και στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, ψυχολόγους, ιατρούς παγκόσμιας φήμης, αθλητές, προπονητές, αστέρες του χώρου της ψυχαγωγίας– αλλά και σε δασκάλους και γονείς.

Έχει εργαστεί συμβουλευτικά με γνωστές εταιρίες στην Ελλάδα για την στοχοθεσία και την ενίσχυση της ομαδικότητας.

Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι μια καινοτόμος και ολιστική προσέγγιση, η οποία δημιουργεί την εξαιρετικά δυνατή βάση για μόνιμα και γρήγορα αποτελέσματα. Αυτό το επιτυγχάνει με την κινεζική ιατρική, τη θεραπευτική διατροφολογία και τη χρήση ομοιοπαθητικών βιοσκευασμάτων σε συνδυασμό με ανθοϊάματα και βιοσυντονισμό πάνω σε θέματα ψυχοσωματικής υγείας,τα οποία χρησιμοποιεί συνδυαστικά με ψυχοθεραπευτικά συστήματα και με συγκεκριμένες ψυχοσωματικές πρακτικές.

Επίσης είναι συγγραφέας 9 βιβλίων αυτογνωσίας και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής –βραχείας Ψυχοθεραπείας.

Ειδικευμένος στην Συμβουλευτική Ψυχικής υγείας στη Σωματική Ψυχοθεραπεία από το Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.), είναι τελειόφοιτος στην ψυχολογία BA και έχει ολοκληρώσει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο την εκπαίδευση πάνω στην Διάγνωση και Θεραπεία Ψυχικών Διαταραχών με εφαρμογή της Νευροεπιστήμης με Σωματική Ψυχοθεραπεία και Μουσικοθεραπεία, καθώς και την Διαχείριση κρίσεων του γάμου και του διαζυγίου

Έχει μετεκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία  Gestalt, Gestalt Institute of San Francisco

Είναι εκπαιδευμένος στη θεραπεία του αναπτυξιακού τραύματος << Νευροφυτοθεραπεία>> κατά Genovino Ferri(S.I.A.R), 

Έχει εκπαιδευτεί στην θεραπεία τραύματος με Σωματική ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.).

Έχει ειδίκευση στη θεραπεία του αναπτυξιακού τραύματος με το  <<Νευροθυμικο Σχεσιακο Μοντέλο>> NARM

Επίσης έχει πάρει εκπαίδευση στη ψυχοθεραπεία της Φαινομενολογικής σκέψης της Συστημικής Αναπαράστασης κατά Bert Hellinger, για ομάδες και για ατομικές συνεδρίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εκπαίδευσή του στη Συμβουλευτική Ζευγαριών με το Ψυχογενετικό Σύστημα από την Anne Teachworth, MA. CGC, FAPA, CPC Gestalt της Νέας Ορλεάνης / Νέας Υόρκης το 1977.

Εκπαιδεύτηκε επίσης ως Σύμβουλος Ζευγαριών με το Διαγενεαλογικό Σύστημα από την Phyllis Jenkins Πρόεδρο του Redecision Therapy Association Worldwide (RTA) και Πρόεδρο του Northern California Group Psychotherapy Society (NCGPS)

Ειναι ειδικά εκπαιδευμένος στην άσκηση N.L.P. Master & Life Coaching, στο Mentoring Οργανισμών και ανθρώπινου δυναμικού C.A.R.S.

Και  στις Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης E.F.T. και στην Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία μέσω Οφθαλμικών Κινήσεων E.M.D.R – NATURAL FLOW από τον David Grand,PH.D.

Έχει παρακολουθήσει την εκπαίδευση από το YALE University για την επιστήμη της ευτυχίας και από το Princeton University για τον βουδισμό και τη σύγχρονη ψυχολογία.

Έχει ολοκληρώσει στο πανεπιστήμιο του Canterbury τους εκπαιδευτικούς κύκλους των μαθημάτων: “Εισαγωγή στη ψυχολογία ως φυσική επίσημη, “Βιολογικές βάσης της συμπεριφοράς”, “Βασικές αρχές της έρευνας”, “Κοινωνική ψυχολογία”, “Αναπτυξιακή ψυχολογία”, “Στατιστική”, “Νευροψυχολογια”, “Θεωρίες προσωπικοτήτων και ατομικές διαφοροποιήσεις”.

Παράλληλα εξειδικεύεται, στη Βιοθεραπεία, στη Βιο-ενεργειακή ύπνωση και στην συνδυαστική ύπνωση με N.L.P. και στο Shiatsu, απόφοιτος του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών Kirlian ( Δρ. Ιατρικής Εμμανουήλ Μπριλάκης). 

Είναι εμπνευστής και εκπαιδευτής για εκπαιδευτές στη Γιόγκα των 5 Στοιχείων, τον Υπερβατικό Έρωτα όπως επίσης και Reiki Master.

Έχει εκπαιδευτεί στην Κινεζική Παραδοσιακή Ιατρική και παράλληλα στον τομέα Θεραπευτική Διατροφολογία-Βοτανοθεραπεία στο Beijihg Mebo TCM Training Center 100700 P.R China. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στο Ταοϊστικο σύστημα στο Orthodox Acupuncture System Master Tung, και στην Νευροτροποποίηση με ειδίκευση σε ψυχοσωματικά – ψυχική υγεία – εθισμούς και απώλεια βάρους Dr.G.Bazzoni. Έχει επίσης ακολουθήσει μεταπτυχιακή εξειδίκευση σε θέματα ψυχικής υγείας – Ψυχοσωματικά – θεραπεία πόνου, Dr.Radha Thambirajah.

Έχει εκπαιδευτεί στις βασικές αρχές για την εφαρμογή της Naturopathy και στην Ομοιοπαθητική με πιστοποίηση από CMA, CPD, ABC.

Μια από τις ιδιαίτερες εκπαίδευσης του και εμπειρίας είναι αυτή σε αρχαία και νέα ενεργειακά συστήματα αυτογνωσίας και θεραπείας από διαφορετικές κουλτούρες, από διακεκριμένους δασκάλους συνεχιστές των αρχαίων παραδόσεων, που είχε την τύχη να γνωρίσει προσωπικά, και σε κάποιες περιπτώσεις να ζήσει μεγάλα διαστήματα μαζί τους, βιώνοντας έτσι από πρώτο χέρι τις  πνευματικές διδασκαλίες, πάνω στη Γιόγκα, Ταοϊσμό, Ζεν, Ταντρισμό, Σαμανισμό.

Τα παρακάτω εκπαιδευτικά σεμινάρια έχουν λάβει χώρα από το 1992 -2020, και έχουν διδαχθεί αυτοπροσώπως από τους θεμελιωτές των παραδόσεων ή από νόμιμους εκπροσώπους τους .

 • Εκπαίδευση Ψυχοπνευματική Ανάπτυξη των Ίνκα. Σαμανική Ιατρική: Paola Ferraro
 • Εκπαίδευση στην επιστήμη του θεραπευτικού Ταοϊστικού έρωτα στη μέθοδο του Mantak Chia
 • Εκπαίδευση Κουνταλινη Ταντρα Κριγα Satyananta
 • Εκπαίδευση Υπερβατικός διαλογισμός Maharishi Mahesh Yogi
 • Εκπαίδευση Σαμανικη Ιατρική Fredrix Roel
 • Εκπαίδευση στο Τζοκτσεν – Ταντρα Elías Capriles.
 • Εκπαίδευση στο Τζοκτσεν Keith Dawman
 • Εκπαίδευση Τάντρα – Ονειρική Γιογκα sadhu yogi duststar baba
 • Εκπαίδευση Θεραπευτικό Dao juan li
 • Εκπαίδευση ΤΑΟ σύντηξη των 5 στοιχείων Healing Tao System
 • Εκπαίδευση διδασκαλίες δυτικού εσωτερισμού Τάντρα – Σύγχρονη Τάντρα Christopher S.Hyatt. Ph.D
 • Εκπαίδευση στους διαλογισμούς του Osho
 • Εκπαίδευση στις θεραπευτικές διδασκαλίες Γιονα
 • Εκπαίδευση Chi Kung Lama Dondrup Dorje
 • Εκπαίδευση Kozan Kiko -Zen Koso Suzuki
 • Εκπαίδευση Lesser Kan &Li Nei Kung Michael Winn
 • Εκπαίδευση Iron Shirt Chi Kung Mantak Chia
 • Εκπαίδευση Tao Healing Love Michael Winn
 • Εκπαίδευση Tai Chi For Enlightenment Michael Winn
 • Εκπαίδευση Cosmic Healing Sounds Wang Hongcai
 • Εκπαίδευση Sexual Vitality Mantak Chia
 • Art of Healing Love & Ecstasy συμμετοχή σε ομαδική θεραπεία/εκπαίδευση .
 • Εκπαίδευση Conscious Manifestation Eckhart Tolle
 • Εκπαίδευση  Κάνοντας το Μυαλό σου Σημαντικό Dr.Joe Dispenza