Τι είναι το Humanology

To Humanology αποτελεί ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας που σκοπό του έχει να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους, χρησιμοποιώντας ισχυρές και εύκολες στρατηγικές αλλαγής. Βοηθά καθημερινά τους ανθρώπους να γίνουν θετικοί και να επιφέρουν μακροχρόνιες αλλαγές μέσα τους, αλλά και στον κόσμο.

Όραμα

Είμαστε μια ευυπόληπτη, ολοκληρωμένη, και πρακτικά εφαρμόσιμη μέθοδος συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης, που υπηρετεί τον άνθρωπο με τις πλέον επιστημονικά ισχυρές και σύγχρονες τεχνικές. Ο τομέας μας είναι αυτός της ολοκληρωμένης αυτοεπίγνωσης, σε νου, σώμα, ψυχή και πνεύμα . Βοηθάμε, καθημερινά, ανθρώπους να γίνουν θετικοί και να επιφέρουν μακροχρόνιες αλλαγές στην ζωή τους. Οι μέθοδοι μας προσφέρουν πραγματικά γρήγορα, εύκολα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έτσι δημιουργείται μια εξαιρετικά δυνατή βάση που επηρεάζει με θετικές αλλαγές κάθε όψη του κοινωνικού γίγνεσθαι, καθώς συμβάλει στην δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τον άνθρωπο και τη φύση.

Σκοπός

Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους, χρησιμοποιώντας ισχυρές και εύκολες στρατηγικές αλλαγής. Με θεαματικά αποτελεσματικές μεθόδους βρίσκουμε τη μεθοδολογία που είναι απαραίτητη για να επανασυνδεθούμε με τον αυθεντικό μας εαυτό και την χαρά.

Αξίες

Αποδοχή, αγάπη, ελευθερία, υγεία, αυθεντικότητα, αυτογνωσία, διασκέδαση, ψυχαγωγία, ενθουσιασμός, δημιουργικότητα, αλλαγή, ενσυναίσθηση, επικοινωνία, υπηρεσία, και εκτίμηση των ταλέντων μας.

Η πρώτη συνάντηση αποτελεί τη βάση για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί, καθώς θέτει τους άξονες που θα κινηθεί η διαδικασία μέσα στο πλαίσιο της θεραπευτικής σχέσης.

Στόχο έχει να γίνει μια σφαιρική εκτίμηση της ψυχοσωματικής κατάταξης του ατόμου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη βάση για γρήγορα και σταθερά αποτελέσματα.

Μέσα από τη διαδικασία γίνεται εκτίμηση με τις παρακάτω μεθόδους:

  • Σωματική ψυχοθεραπεία
  • Συστημική φαινομενολογία
  • Ψυχογενετικό σύστημα
  • Ψυχοθεραπεία Gestalt
  • Κινεζική Ιατρική
  • Βιοσυντονισμός (ομοιοπαθητική, φυτοθεραπεία, λιθοθεραπεία)
  • Νεύροφυτοθεραπεία
  • NARM

Η άποψη του ιδρυτή του humanolgy, Μιχαήλ Καρπαθίου, για την αρωγή

“Ο άνθρωπος είναι ένα περίπλοκο και πολυδιάστατο ον και αυτό δικαιολογεί την δημιουργία εκατοντάδων διαφορετικών προσεγγίσεων στην ιστορία της ανθρωπότητας με σκοπό να βοηθήσουν την εξέλιξη του ατόμου. Τόσο νέες, όσο και αρχαίες, τόσο δυτικής όσο και ανατολικής προσέγγισης, νοητικής και ενεργειακής φύσης: η κάθε μία έχει την αξία της. Υπάρχουν τόσοι δρόμοι όσοι και άνθρωποι, μα και ακόμα παραπέρα, διότι η προσέγγιση της αρωγής αλλάζει από τόπο σε τόπο και από χρόνο σε χρόνο. Έτσι λοιπόν αυτό που θεωρώ ορθή προσέγγιση στο πεδίο της προσωπικής ανάπτυξης, είναι η ανταπόκριση σε αυτό που συμβαίνει την κάθε στιγμή.

Με χαρακτηρίζει και με διαφοροποιεί η συνθετική αντίληψη, καθώς παντρεύω διαφορετικά συστήματα, από την Ανατολή και τη Δύση, το παρελθόν και το τώρα, την επιστήμη και την φιλοσοφία, και ανταποκρίνομαι στην πρόσφορα της αρωγής με απώτερο σκοπό να έρθει το άτομο σε πλήρη επαφή με μία, φαινομενολογικά Υπαρξιακή, Υπερπροσωπική και βιωματική θεραπεία, η οποία προσεγγίζει ολιστικά τον άνθρωπο καθώς περιλαμβάνει τον νου, το σώμα, το συναίσθημα και το πνεύμα, ως μία ολόκληρη ενότητα. Ο βασικός σκοπός του είναι η αυτό-επίγνωση στο Εδώ και Τώρα, με εστίαση στην λύση του θέματος, έτσι ώστε το άτομο να αυτονομηθεί και να κερδίσει την κατανόηση του εαυτού του.

Οι πληροφορίες που θα γνωρίσεις μέσα από τα βιωματικά σεμινάρια και τις ατομικές συνεδρίες, μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ζωή σου σε κάθε τομέα. Καθώς θα αρχίσεις έναν κύκλο συνεδρίων, θα βιώσεις ότι δημιουργείς μια εξαιρετικά δυνατή βάση για όλο και περισσότερη πληρότητα και χαρά. Θα σε βοηθήσουν να δεις καλύτερα τον Είναι σου και να προσεγγίζεις τους στόχους σου με ευκολία, δομώντας έτσι μα αυθεντική και γεμάτη νόημα ζωή.”